.breadcrumbs{padding:0px 5px 5px 0;margin-bottom:20px;margin-top:0px;font-size:11px;color:#ff0000;border-bottom:1px dotted #bbb;} -->
Home » , , , , , , » Sharifah Sakinah Belum Sedia Jadi Penyanyi - Gosip Artis Terbaru

Sharifah Sakinah Belum Sedia Jadi Penyanyi - Gosip Artis Terbaru

Di gosipkan oleh Normizan Nordin on Tuesday, 19 February 2013 | 14:11

Pelakon Sharifah Sakinah  belum bersedia bergelar penyanyi walaupun memiliki bakat di bidang itu.

Pemilik nama sebenar Sharifah Nurul Sakinah Syed Abu Bakar, 24, berkata, dia lebih senang menonjolkan bakat nyanyiannya itu menerusi drama atau filem-filem yang dilakonkannya kerana menganggap impak terhadap penonton lebih kuat.
"Minat saya dalam nyanyian tidaklah sekuat lakonan dan saya lebih selesa untuk menyanyi tanpa diberi gelaran sebagai penyanyi.
"Lagipun saya rasa ramai lagi bakat-bakat hebat di luar sana yang jauh lebih bagus nyanyiannya berbanding saya.
"Mungkin, menyanyi dalam drama atau filem lebih menarik, seperti yang saya lakukan untuk drama terbaharu iaitu Bunga Merah Punya dan Hotel Mania (2010)," katanya.
Tambah adik kepada pelakon Sharifah Norhaslinda (Lynn) dan Sharifah Shahira (Shira) ini, selepas mengukuhkan karier sebagai seorang pelakon, dia ingin mencuba di bidang pengacaraan pula memandangkan sikapnya yang suka bercakap.
sharifah sakinah
Sharifah Sakinah
Sementara itu, menerusi drama arahan Zul Huzaimy itu, dia turut menonjolkan bakat nyanyiannya sebanyak tiga buah lagu yang berjudul Sampaikan Rindu, Oh Bulan dan Rajuk.

"Nak menyanyi tiga lagu ini pun membuatkan saya takut dan risau sekiranya nyanyian saya tidak mencapai tahap yang diinginkan. Sampaikan satu lagu saya perlu merakam selama dua hingga tiga jam.
"Lagu untuk drama pun mengambil masa lama, apatah lagi jika nak rakam lagu sebenar. Apa-apa pun, saya berasa seronok melakonkan drama ini, ia memberi cabaran yang tersendiri dalam melakonkan watak saya sebagai Bunga," selorohnya.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : About Me |
Copyright © 2013. GOSIP ARTIS, GAMBAR ARTIS, VIDEO ARTIS DAN HIBURAN. - All Rights Reserved
Template Created by Careeron9 Published by ejawatan
Proudly powered by Blogger