.breadcrumbs{padding:0px 5px 5px 0;margin-bottom:20px;margin-top:0px;font-size:11px;color:#ff0000;border-bottom:1px dotted #bbb;} -->
Home » , , , , , , , , » Gosip Artis Terkini - Yatt Hamzah Tolak Watak Jahat Selepas Berhijab

Gosip Artis Terkini - Yatt Hamzah Tolak Watak Jahat Selepas Berhijab

Di gosipkan oleh Normizan Nordin on Friday, 8 March 2013 | 01:01

Pelakon dan pengacara Yatt Hamzah terpaksa menolak watak wanita jahat keterlaluan yang ditawarkan kepadanya selepas membuat keputusan berhijarah dengan bertudung litup. OGA rasa bagus juga tindakan Yatt ni. Sebagai artis muslimah yang bertudungharus sentiasa menunjukkan teladan dan kesopanan  kerana mereka adalah ikon kepada masyarakat hari ni.

Yatt atau nama sebenarnya, Haryati Hamzah, 33, berkata, dia risau sekiranya watak seperti itu memberi impak negatif buat penonton, namun tidak menolak sekiranya watak itu mampu memberi pengajaran kepada penonton.

"Diakui dulu saya ambil watak-watak jahat yang ditawarkan. Tetapi tidak lagi sekarang melainkan watak itu tidak keterlaluan.
"Saya hanya menerima tawaran berlakon sekiranya diberi watak wanita yang baik atau yang memberi pengajaran kepada penonton," katanya.
Yatt ditemui pada majlis pelancaran produk kecantikan Felinna Beauty, XLoss dan pengumuman Yatt sebagai duta jenama berkenaan di Hotel Flamingo by The Lake di sini, petang Khamis.

yatt hamzah
Yatt Hamzah Duta Baru Produk Felinna
Pada majlis itu pihak Felinna yang diwakili oleh Nadea Felinna Ed Fatah dan suami, Rafie Ramlie turut menyumbangkan RM50,000 kepada Tabung Dana Palestin, melalui badan bukan kerajaan, Usrah Fitrah.

Sumbangan tersebut merupakan hasil jualan yang diperoleh menerusi potongan RM1 bagi setiap produk berkenaan untuk disalurkan ke tabung tersebut.

Dalam pada itu Tambah Yatt, dia juga terpaksa menolak banyak tawaran berlakon dan lebih memilih mengikut kesesuaian imejnya yang berhijab.

Walaupun mengaku mula mengurangkan aktiviti lakonannya, namun dia percaya rezeki sentiasa ada untuknya.

"Rezeki yang Allah beri kepada umatnya amat luas. Alhamdulillah, walaupun banyak tawaran lakonan yang saya tidak boleh terima, tetapi saya tetap mendapat tawaran lain seperti yang saya inginkan.
yatt hamzah
Yatt Hamzah
"Bukan itu sahaja, saya juga diberi peluang untuk hadir ke sesebuah ceramah berkongsi pengalaman diri tentang penghijrahan saya," ujarnya.
Beritahu Yatt, dia juga bersyukur apabila diberi peluang untuk menjadi duta produk Felinna dengan mengikat kontrak selama setahun.

"Alhamdulillah, Allah menambah rezeki saya dengan menjadi duta kepada produk Felinna.
"Saya diberi peluang untuk mencuba produk mereka iaitu krim pelangsingan badan bernama ' InchLoss' sebelum membuat keputusan untuk menjadi duta produk mereka.
"Selepas beberapa kali memakainya, ternyata ia memberi perubahan pada tubuh badan saya.
"Dan sekarang ini Felinna bakal mengeluarkan produk pelangsingan yang lebih efektif pula iaitu XLoss," katanya.
Felinna Inch Los Lotion adalah gabungan bahan-bahan terpilih yang diformulasikan dengan tambahan 30 juzuk bacaan Al-Quran.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : About Me |
Copyright © 2013. GOSIP ARTIS, GAMBAR ARTIS, VIDEO ARTIS DAN HIBURAN. - All Rights Reserved
Template Created by Careeron9 Published by ejawatan
Proudly powered by Blogger