.breadcrumbs{padding:0px 5px 5px 0;margin-bottom:20px;margin-top:0px;font-size:11px;color:#ff0000;border-bottom:1px dotted #bbb;} -->

Kamal Adli Belum Layak Dipanggil Pelakon Komedi - Gosip Artis

Di gosipkan oleh Normizan Nordin on Tuesday, 19 February 2013 | 14:36

Aktor Kamal Adli menganggap belum layak untuk dipanggil sebagai pelakon komedi walaupun sering menerima watak berkenaan menerusi drama mahupun filem sejak akhir-akhir ini.

Kamal atau nama sebenarnya, Ahmad Kamal Ahmad Adli, 27, berkata, dia bukan malu jika di cop sedemikian sebaliknya merasakan sudah terlalu ramai pelawak yang lebih berkaliber berbanding dirinya untuk menggalas gelaran itu.

"Saya tidak mahu dikenali hanya kerana sesuatu watak sahaja sebaliknya sebagai pelakon saya mahu mencuba pelbagai korektor supaya lakonan itu dapat berkembang.
"Tambahan pula sudah terlalu banyak pelawak yang sememangnya benar-benar bagus dalam bidang mereka dan sejujurnya saya masih belum layak dilabel dengan gelaran tersebut," jelasnya kepada mStar Online.
Dalam pada itu, Kamal berkata, dia tidak kisah dengan sesuatu watak diberikan sama ada ia dari genre komedi, drama atau aksi kerana baginya sebagai pelakon itu adalah tanggungjawabnya untuk melunaskan tugas yang diberikan.
Kamal Adli
Kamal Adli
Jelas Kamal, dia bersyukur kerana penerbit dan pengarah banyak memberikannya peluang untuk mencuba pelbagai watak dan tidak terhad kepada sesuatu peranan sahaja.

"Sebelum ini agak terhad peranan yang diberikan namun sekarang ia semakin terbuka dan sebagai pelakon ia dapat melatih saya dalam teknik lakonan," katanya.
Sementara itu, Kamal berkata, selepas bekerjasama dengan Syamsul Yusof menerusi filem Gangster Celop, dia berhasrat untuk berlakon di bawah arahan pengarah muda itu pada masa hadapan.

Menurut Kamal, dia sangat selesa dengan Syamsul dan kagum dengan cara kerja anak kepada Datuk Yusof Haslam itu ketika di set penggambaran.

"Walaupun ketika penggambaran filem itu dia hanya sebagai pelakon tetapi saya selesa bekerja dan teringin untuk bekerja di bawah arahannya pula," katanya.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : About Me |
Copyright © 2013. GOSIP ARTIS, GAMBAR ARTIS, VIDEO ARTIS DAN HIBURAN. - All Rights Reserved
Template Created by Careeron9 Published by ejawatan
Proudly powered by Blogger